theshitlist

Nä, nu jävlar!!

Kategori: Blablabla...

Ja, det var bara det.
Carry on!

Foam roller

Kategori: Blablabla...

Nu har jag rullknåda skiten ut mina vader, baksida lår och häcken. Tror faktiskt den här foam rollern var en bra investering. Återstår att se!

Status: sådär

Kategori: Blablabla...

Måndag förmiddag. Lite blåslatarr på det? Jo, man tackar! Men annars är det ju bra. Kämpa!

Fredagsmys!

Kategori: Blablabla...

En mjölfri pizza senare och jag är määätt! Har ätit mer eller mindre glutenfritt i några månader nu och det känns bra! Det i kombination med periodisk fasta (på vardagarna, är inte nitisk) verkar vara ngt min kropp gillar, och tro mig - den är inte lättflörtad! Magen är gladare och kläderna sitter bättre, synd att klaga :) Nu håller vi helg! *lutar mig tillbaka med rosévinet*

Annars då?

Kategori: Blablabla...

Jo...eftersom vi håller på att byta växter på jobb och där blev en del över som bara skulle slängas och fröken H har både enormt lite grönt i huset samt akut(?) kruk-brist hemma så gjorde jag det enda rätta och proppade bilen full med krukväxter. Såg icke klok ut när jag körde hem kan jag säga med en enorm (för min lilla golf) växt intryckt i baksätet och sätet framför framdraget och fällt så mycket det gick. (och då lämnade jag ändå den jag tänkt ta från början, haha, den hade ALDRIG gått in i bilen!). Den stora har blivit placerad på trädäcket, så får vi se om den överlever i solen, annars får jag helt enkelt plantera annat i krukan. De andra tre var i lite mer normal storlek och delvis tog jag dem pga krukorna. Självvattnande krukor kan ju vara bra att ha på trädäcket med tänkte jag. Fast kanske synd att bara dumpa växterna som står i nu, så jag får se hur jag gör, de får kanske vara kvar så länge de lever!
Har spexat till det precis och beställt en foam roller. Så jag kan ge mina stela muskler lite rejäla omgångar här hemma och bli den proffslöpare jag vet att jag gömmer där inne nånstans bakom alla stela muskler, haha. 230 spänn på Sportamore, det kan man väl leva med?
Imorgon är det äntligen fredag igen! Underbara fredag (fast förra fredagen konstaterade jag att det är världens mest meningslösa arbetsdag, ALLA går ju ändå bara och väntar på att klockan ska bli okej att gå hem). Och på lördag blir det Köpenhamn! Kan vi hålla tummarna för att det INTE blir 12 grader och regn som väderappen vill påstå? Sol vill vi ha!!

Det blev jogg!

Kategori: Blablabla...

5km som avrundades med en glass. Carpe da fucking diem, liksom!

Att jogga, eller att inte jogga...

Kategori: Blablabla...

Ööööh, tänkte jogga igår men ändrade mig pga väder. Idag är vädret fantastiskt men jag sjukt osugen. What to do, what to do?

Dagens (osammanhängande) tankar

Kategori: Blablabla...

Borde nog ha ringt och bokat en tidigare naprapattid efter att det tjongade till i ryggen förra (eller var det förrförra?) veckan. Men det gjorde jag inte och nu är det ändå snart dags så det kan nog vänta. Stel är bara förnamnet på min högra skinka, men skit i det!
Medarbetarsamtal med min chef imorgon. What to say? Vet inte.. Besiktiga bilen imorgon, håll tummarna för lille golfen! Snart onsdag och då har nästan halva veckan gått :) Köpenhamn på lördag, pepp på det! Tror allergimedicinen hjälpt lite, inte lika trött nu längre. Hur går det för Team Pepp!? Inte många anmälningar men vi ska väl få ihop en kvartett till Tjejmilen, va? Vinna en resa till NY? Jaaa! Ska bara lära mig springa utan att få ont överallt... Jepp, that's it for now! Over and out.

I might look lättlurad, men glöm det!

Kategori: Blablabla...

Åkte till apoteket eftersom jag varit galet trött flera dagar och misstänker att pollen ligger bakom det. Frågar apotekspersonal om där är nån allergimedicin som inte har trötthet som biverkning (för det går ju lite emot skälet till att jag ska ta den).
-Näe...alla allergimediciner kan man ju bli trött av.
-Ok, tänkte att det kanske fanns någon som var bättre än de andra.
-...Jo men denna, denna brukar folk uppleva att de blir mindre trötta av! (pekar på dyraste sorten och låter som en 5-åring som precis kommit på att om hon säger att mamma sagt att hon faktiskt FÅR lov att äta godis varje dag så kanske den blåögda barnvakten köper det)
-Njae, eller så testar jag den där sorten för 40 spänn som jag brukar ta och skulle den inte hjälpa så kan jag kanske överväga att testa 200-kronorssorten...
But, I DON'T THINK SO!
 
Trying to fool me here on a sunny friday och allt *mutter mutter*

God natt!

Kategori: Blablabla...

Tror jag kom på vad det är som stör mig. Någon som skulle återkomma med besked om en sak i måndags som fortfarande inte gjort det. Hatar när man måste hålla på och jaga folk, dubbelkolla och ha sig. Slösa min tid och energi, tack! Andra saker jag stör mig på är folk som skriver "dem" när det ska vara "de", säger "man" när de pratar om sig själva alldeles för mycket och en jävla massa annat stör jag mig på med, men mer om det en annan dag. Nu ska jag sova!

Tvär

Kategori: Blablabla...

Har en irriterande och irriterad känsla i hela kroppen idag. En känsla av att jag inte hunnit med eller glömt något. Ingen aning om vad bara...
Idag har jag, förutom att jobba, varit tråkärenden på väla (behövde linsvätska, värktabletter och tamponger, alltid lika roligt att lägga pengar på) samt en sväng på Erikshjälpen och köpt lite smått och gott. En bild på fynden skulle kanske suttit på plats här men nu är allt redan inskjutet i diskmaskinen så det får kanske bli en annan dag! Sen har jag varit hos syrran och bytt bil med henne eftersom jag ska hämta gullungarna på dagis/skola imorgon och passade på att snylta in mig på middag, man får ju inte vara dum :) Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra åt den här tvära känslan som gnager i magen...

Dagens status: öm och sned

Kategori: Blablabla...

Ont i ryggen, stel i sätesmusklerna, mensvärk, gnäll gnäll gnäll! Men har haft en bra dag på jobb plus fått en timme på soffan när jag kom hem så det är ganska bra med, fast det är dåligt. Har även varit duktig och promenixat både på lunchen och efter maten ikväll. Hoppas på att promenader plus vila ska hjälpa!

Dagens utsikt

Kategori: Blablabla...

Tadaa! Skåda: mitt tak! Spännande va? Här ligger jag på golvet och vilar ryggen efter en timmes promenad. Min rygg mår inte bra! När vi började gå ville jag mest lägga mig ner och gråta, men det ska ju vara bra att röra på sig. Det där med att jogga känns väldigt avlägset. Men, en vacker dag då kommer Team Pepp! Running ha sitt första träningspass (som namngivet löparteam) och då jävlar! Än så länge består det av mig, syrran och Pernilla (tror jag?) men fler glada löparamatörer/entusiaster är välkomna i vår nya klubb! :)

Ajajajaj...

Kategori: Blablabla...

När naprapaten kallade min ryggåkomma för ryggskott i förrgår så tyckte jag hon överdrev, det där var inte ryggskott.
DET HÄR ÄR RYGGSKOTT! Helvete! Jävla trädgård. Jävla jag.

Regnar lite kanske?

Kategori: Antecknar intresseklubben?

Åkte till crossbanan och tänkte mig att jag skulle sitta och sola i gräset medans nån annan var social med sina kunder. T-shirt, kjol och ballerinaskor. Vädergudarna tyckte lite annat. Men man kan säga som såhär: jag kanske inte är sådär galet bra på att klä mig, men jag hade en SJUK timing när det gäller att tänka "nej, nu går jag till bilen och kör härifrån". Det började droppa lite precis när jag börjat gå till bilen, men när jag väl hade satt mig öppnade hela himlen sig och helvetet bröt lös!

Carpe solen!

Kategori: Älska!

Shortsklädda hälsningar från trädäcket på S Hagtornet. Imorgon ska det visst regna.

Dagens lista!

Kategori: Blablabla...

(I'm on fire idag!)
 
5 bra saker med denna veckan:
  1. Halvdag på onsdag (tjohoo)
  2. Helgdag på torsdag (tjohoo!)
  3. KLÄMdag på fredag, a.k.a. ledigt då med (tjohoo!!)
  4. Lördag (tjohoo!!!)
  5. Söndag (tjohoo!!!!)
Ja, jag vet, de två sista kommer ju varje vecka, men de är extra göttiga denna veckan. Ibland bara älskar man att jobba på kontor! Synd bara att sambon inte jobbar som anställd på ett kontor utan har eget företag och butik och därmed jobbar ungefär alltid.

Dagens bild(er)

Kategori: Antecknar intresseklubben?

Såhär ser det ut i mina fönster just nu. Jag leker att jag har gröna fingrar och idag bestämde jag mig för att jag nog är redo för tomatplantor ändå så ikväll ska det sättas nya frön!
Mvh Tant F

Man vet att man är en...

Kategori: Blablabla...

...svennebananflekfis när man kommer hem från jobb vid halv sex, slänger av sig byxor och tröja, hoppar i shorts och linne och kastar sig ut på trädäcket för att hinna sitta lite i solen innan det blir för kallt. Som om det gör varken till eller från så sent på dagen och den korta tiden. Men men, hoppet är det sista som lämnar en!

Veckan (sann?)dröm:

Kategori: Blablabla...

Natten till igår hade jag en lite märklig dröm där en vän var...huvudperson, får man nog säga. Utan att nämna några namn så kan jag säga att hon bloggar och fyller år om en vecka (nån som känner sig träffad?). Just det här med födelsedagen var nog det enda som var verklighetsförankrat, mig veteligen, för drömmen utspelade sig hemma hos henne och det var fest, så det kan man ju gissa att mitt huvud fick ihop eftersom jag ska dit på födelsedagsfest nästa helg. Men sen spårade det litegranna :) På festen så avslöjar min kompis att hon har skaffat flickvän. De har tydligen varit ihop en månad "på prov" för att se om det funkar innan de berättar för folk. Bara där sticker det ut liiite från verkligeheten, av vad jag känner till i alla fall. Flickvännen är dessutom gravid(!), inte så det syns så det är nog väldigt nytt. Samt har inte riktigt berättat för sin (fd) pojkvän att det är slut. Tror han kom till festen precis innan jag vaknade så jag fick liksom inte riktigt veta om/hur det spårade ut sen.
 
Livlig fantasi? Jag??
 
Väntar med spänning på den här festen och vad den har att bjuda på för skandaler!

Springtime då alltså...

Kategori: Blablabla...

Jag sprang på 1:05:06. Mot förra årets 1:05:12. 
En otrolig förbättring på hela 6 sekunder, snacka om framsteg!
Så rätta mig om jag har fel, men fortsätter jag förbättra mig i detta tempot så är jag nere på under en timme om...51 år?! Just saying. Gött att allt kämpande med backintervaller och långpass gav utdelning!
 
Nä men seriöst, jag springer ju inte för att bli snabb, jag springer för att må bra. Och med det resonemanget borde jag iofs inte sprungit alls idag, men känner inte att jag kan skylla på min häckrelaterade ryggskada för den kände jag inte direkt av medans jag sprang (men den kan ju ha sinkat mig ändå, det måste den nästan ha gjort för jag är i fan så mycket bättre form i år än förra året!). Men excause me for not beeing nöjd med tiden, det är jag INTE. Men vem fan har sagt att man behöver vara nöjd här i livet? Inte med allt i alla fall, och jag ska nog kunna gå vidare utan att deppa ihop på grund av det här!

Jahapp

Kategori: Blablabla...

Jag var hos naprapaten idag, efter att ha haft fantastiskt ont i min rygg och mina sätesmuskler igår och i förrgår. Hade grym tur som lyckades roffa åt mig en tid efter ett återbud imorse, från att jag ringde tills jag kom dit halv nio hade tydligen telefonen ringt mer eller mindre konstant. Det är tydligen inte bara jag som har överansträngt mig i Springtime-uppladdningen!
Anyways, problemet var väl ungefär vad jag räknat ut själv, en superspänd muskel inne i skinkan som i sin tur gör att det strålar ut i både rygg och lår (eller två rättare sagt, har ju två skinkor, varför bara ha ont i ena liksom? Fast mest i ena.) Anledningen dock, var ju desto mer intressant. Tydligen är där så mycket skumt going on i mitt högerben att efter att ha hört hennes teorier så är jag förvånad över att jag kan ta mig fram, rakt fram dessutom, överhuvudtaget! Så, ser ni nån som ser ut som om hon borde vara med och springa med alla andra under Springtime imorgon, som irrar runt och springer runt, runt, runt konserthuset, så var snäll och ta hand om henne. Ge henne en öl och lite choklad. Säg något snällt.
 
Vad var fel då? För det första har jag mycket mindre muskler i min högra vad än i den vänsta. Det visste jag visserligen om, och det har förmodligen med min vurpa i skidbacken för snart tio år sedan att göra. Har haft ganska ont i det knäet till och från (mest till) sedan dess vilket gjort att jag överkompenserat med andra benet för att inte belasta det onda så mycket. Eventuellt har det fuckat till en massa annat i benet med, och jag är rätt svag överlag i framsidan (och nåt med höftböjaren) vilket gör att när jag ska lyfta benet så använder jag fel muskler, istället för att lyfta så liksom skjuter jag fram det med baksidan = alldeles för överansträngt där. Jaja, då har vi lite att jobba med helt enketl! Ska tillbaka till naprapaten nästa vecka, sen får jag väl börja löpskola mig själv eller nåt. Springa lugnt (nu har jag ju raceat lite med både långpass och backpass) och fokusera på att springa "rätt". Eller mindre fel i alla fall... För springa vill jag ju, mår ju bra av det! Överlag :) Som nån har sagt: "Running is bad for my knees, not running is bad for everything else." Fast för mig är det både knäna och asset, tydligen.
 
Se där, det blev en roman idag! Nån som orkade läsa hela? (räck upp en hand)

Dagens nästan-sanndröm

Kategori: Blablabla...

Jag hoppas att den som flög och gjorde konster med sitt modellflygplan ovanför huvudet på mig när jag joggade hade skoj. Själv drömde jag inatt att jag med nöd och näppe kom undan med livet i behåll när ett flygplan störtade i närheten. Så i mitt huvud så lät det ungefär "Helvete! Sanndröm?! Pinsamt att dö av att få ett modellflygplan i huvudet!". Men jag överlevde i alla fall. Både i drömmen och under löpturen.