theshitlist

Minihelg!

Kategori: Blablabla...

Wohooo!!
I eftermiddag ska jag hänga med mina (dvs syrrans) kids! #thingsvärldensbästamosterdoeswhenhonjobbarhalvdagochintesyrranmedmangördet

Just det!

Kategori: Blablabla...

Även gjort idag: sprungit tio varv upp och ner för backen i jordbodalen. Jag är fasiken inte klok jag! *self high five*

Gjort idag:

Kategori: Blablabla...

Köpt ett 200g Marabou mjölchoklad! Det ska nu snällt få ligga i gotteskåpet och vänta tills efter Springtime, then it's going to be my reward!!! Har sett fram emot det i flera veckor sedan jag kom på denna underbara plan! Hur ofta köper man ett stort choklad och bara flöffar i sig utan ett uns dåligt samvete eller andra negativa känslor? Inte ofta, men när man har sprungit en milajävor, då så! Mmmmm...

Dagens lista

Kategori: The shit on the list

(Som nog inte blir nån snyggt uppställd lista pga bloggar från mobilen och sånt är tydligen för mycket begärt då)
Gör just nu: sitter med uppkavlade jeans på trädäcket, dricker kaffe och lapar sol som den soltörstande blekfis jag är. Om jag fryser? Ev lite, men det får det vara värt!
Har gjort idag: matat in fel lösen i P's padda såpass många ggr att jag lås den, väckt P för att få rätt lösen (lönt att byta utan att säga nåt?!)
Ska göra idag: gå på after noon tea på Grand i Mölle med fina tjejer! Sen ev åka till Plantagen och köpa jord och titta på träd och buskar att ev plantera i trädgården.
Humör: på topp! Solen skiner, är pigg och utvilad.
Dagens träning: ingen alls, har vilodag idag! Imorgon blir det backintervaller och på onsdag långpass, sen vilar vi oss i form till lördagens Springtime.
Next up: gå in och duscha för nu kommer världens största moln och det har siktet inställt på solen! Brrr...

Dagens livstecken

Kategori: Blablabla...

P kom just hem, typ tio över fyra.
-Skulle inte du på fotboll? Började inte det fyra?
-Jo, men vi kom precis ifrån jobbet, säger han och tar några öl i kylen.
-Ska jag skjutsa er till Olympia?
-Nej, då missar vi ju inte första halvlek!
Haha, that's my kind of guy!
 
Annars då? Jodå, spenderat dagen på stan. Kollat på cykel, hängt med mam & pap och Agnes & Malva. Köpt nya solglasögon. Och det var inte det lättaste när man har spanat in vilken sort man vill ha men den finns i tre olika, lika snygga, färger. Det blev inte de jag trodde när jag gick dit, hade tänkt satsa på de diskreta. Men varför vara diskret liksom? Både jag och mr Optiker, a.k.a. Jimmies pappa, tyckte de jag valde var de fräsigaste. We all need more fräsighet in our lives!

Alltså...

Kategori: Blablabla...

Är det verkligen "nyheter" när någon från Sverigedemokraterna "uttryckt sig rasistiskt"?? Nyheter? Really?!

"Vaddå, ska det inte vara kul att träna?!"

Kategori: Blablabla...

Jo, i en perfekt värld, självklart. Men vem lever i en sådan? (V.g. räck upp en hand). By the way, inte för att skryta men backintervallerna börjar nog göra lite nytta, kräkkänslan kommer inte riktigt lika snabbt längre!

Dagens sanning om löpning

Kategori:

Det är inte alltid så skoj. Ibland måste man bara strap on a pair, man vet ju att man sällan (aldrig) ångrar det efteråt.

Dagens ilandsproblem

Kategori: Blablabla...

När man blir akut äckelmätt efter lunchen. Lyckas tyvärr med den där bedriften alltför ofta, särskilt när en viss sambo har fixat lunchlådan... (vaddå sluta äta när man är mätt? MÅSTE man inte äta tills maten är slut?)

Söndagshäng

Kategori: Blablabla...

Här sitter jag och "tittar" på MotoGP (läs: surfar och äter osthjärtan), för jag är världens bästa flickvän. Världens bästa. Låter kanske lite självgod nu, men jag säger bara sanningen, jag är den bästa, den bästa han skulle kunna ha. Konstaterar det minst en gång om dagen ungefär. Men han håller med (och det låter som han menar det).
Idag har världens bästa flickvän varit ute i trädgården och jobbat (fick ihop 3,5 sopsäckar med löv och grenar, galet), sen lagat mat till min kille som varit iväg och jobbat. Och nu låter jag honom titta på något som låter wrooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooom konstant. Snällt. Imorgon ska jag passa hans brorsdöttrar. För att jag inte har något annat för mig? För att jag tycker det är så vansinnigt roligt att passa barn? För att jag är världens bästa barnvakt? Nej, inte riktigt (särskilt inte det sista, jag suger rätt hårt på det där, egentligen), men primärt för att det blir bättre för P om inte hans bror behöver sticka från jobb innan stängning. (missförstå mig rätt, jag ställer gärna upp och passar både deras barn och mina egna systerdöttrar när det behövs och jag kan, det hör bara inte direkt till de där sakerna som jag är bra på) Jag gör det alltså för att jag är världens bästa flickvän!
Men det är tur för honom att han är världens bästa pojkvän, annars hade han aldrig fått uppleva det fantastiska med att ha världens bästa flickvän. Man får vad man förtjänar när det gäller mig :)
Blogg.se-appen strejkar, därför är jag just nu ännu tråkigare än vad jag faktiskt hade kunnat vara. Hade blivit sjukt mycket mer bloggande och med bilder om den hade funkat (kan vi ju låtsas)!

Laddar inför kvällen

Kategori: Blablabla...

Har limmat på lösögonfransar för första gången på kanske 5 år. Kan vi gemensamt hålla tummarna för att det går bra och att de inte ligger på kinderna kl 22.13?
Tack på förhand!

Dagens/veckans/månadens(?) låt!

Kategori: Blablabla...

Såååååååå bra!

FYI

Kategori: Antecknar intresseklubben?

Det blev en liten runda idag med. Ensam idag. NÅGON prioriterade att grilla och dricka vin istället. Can't really blame her, visserligen. FYI 2: svettas som en gris nu efteråt, seriöst, ser ut som jag stoppat huvudet i en spann vann! Bra eller anus?

Dagens frågor och svar

Kategori: Blablabla...

Om jag har sprungit en mil idag?
Jepp!
Om jag har gjort typ personbästa på milen?
Jepp!!
Om jag gjort personbästa på milen trots kaikoknä?
Jepp!!!
Om jag gjort personbästa på milen trots kaikoknä OCH förkylning?
Jepp!!!!
Om det gick snabbt och lätt och jag flög fram som en fräsch nyponros i en stormig sommarbris?
Nä.
Hepp hepp!

För två dagar sedan

Kategori: Blablabla...

vid den här tiden satt jag här på en bänk och hade det bra! Nu är utsikten en parkering, en väg och en dassig kaffekopp. Välkommen tillbaka till vardagen!

Dagens uppdatering

Kategori: Blablabla...

  • Jag och min syster/träningspartner har varit grymma på träningsfronten denna veckan med milen i Bruces i måndags, Hot Power (yoga) igår och backintervaller i Jordbodalen idag.
  • Min kropp har hittat nya sätt att jävlas med mig och nu har jag ont i mitt vänstra knä (brukar vara det högra som bråkar) på ett sätt jag inte brukar ha ont i knäna. Sitter väldigt "ytligt" uppe och mot insidan precis på knäskålen. Gör mer ont när jag går/joggar nerför än när jag spurtar uppför samt gör inte ont när jag klämmer, men när det gör ont så gör det jävligt ont (och på ett sånt där sätt som gör att man börjar gå med rakt ben för att slippa det, mycket charmigt), diagnos på det någon?
  • Det positiva är att när man joggar med ett knä som gör skitont så känner man inte av benhinnorna.
  • Har jobbat mer intensivt än på mycket länge så nu ska det bli skönt med några dagars vajkajsion.
  • Okynnesshoppade lite på väla idag när jag råkade hitta en fin kjol och en blus (nu tänker syrran kommentera och skriva "Blus? Det sa du inget om!" Nej, det är för att du gick iväg mitt i samtalet, jag köpte minsann en väska med!) och motiverade det med att det är jag värd, har för jävorn gått ner åtta kilo sedan jag var som fetast i somras och det är sådant som jag är dålig på att "fira" eller ta till mig för jag tror att det ändå inte kommer att vara, men nu tänker jag faktiskt vara jävligt nöjd med det! 
  • Jag hatar att packa. Helt värdelös på det. Men blusen får följa med på äventyr! (ja, blus, gomma)
  • Slut på meddelandet.

Dagens fyspass

Kategori: Blablabla...

Idag har jag sprungit joggat kämpat mig fram 10 km! Årets första mil! Tillsammans med min kära motionspartner i crime of course. Hon är lite snabbare än mig, min kära syster, men annars kompletterar vi varandra rätt bra. Har svårt att tro att någon av oss hade tagit oss av milen idag utan lite hets från, och sällskap av, varandra.
Status kondis: sådär
Status knän: sådär
Status benhinnor: lite sämre än sådär
Psykisk status: mycket bra!
Satt i soffan för en stund sen och sa "Fy fan vad jag mår bra nu!" och P bara tittade på mig som om han inte visste om jag skojade eller vad han skulle tro. Han hör eventuellt inte det så ofta. Får jobba på det där, haha!

Dagens snillena spekulerar

Kategori: Blablabla...

Efter att ha tittat på motorsport från Qatar i ca 450 timmar (känns det som nu, kanske eg 3):
-Alltså, är Qatar ett land eller?
-(otydligt svar från någon som inte är riktigt säker)
-Tyckte de sa nåt om Qatars huvudstad, då borde det ju vara ett land?
Alltså, mina geografikunskaper, de är inte möed att skryta med! Tur man har ajfånen och kan googla snabbt! Svar: ja, det är ett land. Kunde ni det?

Fysisk status: Kämpa!

Kategori: Blablabla...

Hur tänkte jag egentligen när jag gick med på att springa Springtime i år igen? 
Fast jag tyckte det var vansinnigt tråkigt förra året?
Trots att jag är i kisskass form? (konditions- och joggmässigt, har ju faktiskt legat i en del med träningen överlag så allmänformen bör vara bra för att vara jag).
 
Fredagen bjöd på after work-jogg i jorbodalen med lite löparskolaövningar i mitten. Lördagsförmiddagen bjöd på backintervaller (med efterföljande dopp i det sjukt grunda havet samt bastu). Och herre - min - je! vilken dålig form jag är i! Vill ju börja gå efter en kilometer och hittar inget flow alls, hur ska jag palla 10?? Knappt fyra veckor kvar. Och drygt halva veckan nästa vecka ska det semestras så då blir det ingen träning. Och semester brukar ju vara bra för formen överlag(?).
 
Var galet godissugen idag men hiade mig själv rätt bra när vi var och handlade. Köpte nötblandning, olika frukter till fruktsallad och mangosorbet. Det senare var ju på gränsen eftersom där är tillsatt socker i den, men sällskapet köpte Ben & Jerrys och nåt skoj ska jag väl ändå få ha om han ska sitta och glufsa finglass bredvid mig i soffan!?
 
På tal om det, någon skulle titta på motorcykeltävling på tv men här sitter jag och tittar på Moto3 men en snarkis intill! Ingen ordning alls...

Dagens status: latmask

Kategori: Blablabla...

Idag skolkar vi från träningen! (det hanns inte riktigt med på en tid som passade oss båda. För nej, det går ju inte att träna själv, nejnejnej, tokigt!)
Jaja, måste ju vila upp oss inför helgens "träningsläger" som min kära syster bestämt oss för att ha! Joggjoggjogg. Och bad och bastu!
Annars då? Jo, var och skulle fixa nytt pass. Tog en nummerlapp och satte mig i en tom hörna. Inom en minut hade en mamma med två GANSKA jobbiga barn i typ åldern cirkus 2-3 förflyttat sig från andra sidan vänthallen till praktiskt taget stolen bredvid min. AV CA 50 LEDIGA STOLAR!! Jo, man tackar, hade lite begynnande huvudvärk innan men en kvart med en unge som gråtskriker konstant och en annan som hela tiden frågar om det är deras tur start samt förklarar att han inte vill vänta längre för det är tråkigt...gjorde ju inte saken bättre direkt.
Sen var jag och hämtade ut paketet med skorna jag beställde  för några dagar sedan och hör och häpna! Ett par (av tre) passade! Och det var de bästa! (för ett tag sedan beställde jag 5 par varav 0 passade, då blir man lite uppgiven. /Mvh tjejen med supersmala fötter i relativt stor stolek). Ena paret var absolut no no, fast mer för att de var osköna än att de storleksmässigt inte passade, och tredje tror jag att jag ska skicka tillbaka även om jag leker med tanken att mina fötter kanske svullnar av den extrema sommarhetta som den kommande sommarens väder ju säkert kommer att föra med sig, och då kommer de ju passa! Säkert.
 

Undrar ni om jag lever?

Kategori: Blablabla...

Mmm, jag oxå. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska lägga ner det här med blögg eller keep on tills...jag vet inte när.
 
Annars då? Jo, just när jag hade bestämt mig för att INTE springa Springtime (av flera olika anledningar, min kropp samarbetar helt enkelt inte med mig när jag springer) så lyckades jag ändå skicka iväg ett mail till personalchefen idag med min anmälan. Vad hände där? Och hur svårt ska det vara för mig att ta ett beslut och sen hålla mig till det? Får snart söka terapi för det. Anyways, så är det väl inte värre än att jag får skita i det om det inte känns bra när det väl är dags (även om det känns extra dumt att dra sig ur ngt någon annan betalar), i bästa fall så känns det ju bra, och det är ju det man hoppas och satsar på!
 
Andra updates:
Har samlat på mig sjukt mycket vuxenpoäng den senaste tiden, kanske kan göra en liten lista av dem senare.
Ska på Hot Power ikväll, ska blir intressant! Var på det för första gången förra veckan men då var det en vikarie så vi vet inte riktigt vad vi har att vänta oss idag.
Mätte mig själv för första gången sedan den där halvt misslyckade februariutmaningen och upptäckte att den var nog inte så jäkla misslyckad ändå! Måttbandet visade betydligt mer än vågen. Aprilutmaning, någon? Känner mig lite peppad nu!