theshitlist

Dagens selfie

Kategori: Preggoblabla

Här ligger jag och magbulan på jobbgolvet och vilar lite, inget konstigt alls! Vad gör man inte i brist på soffa eller annan lämplig plats att lägga sig ner på? Man tager vad man haver (en filt) och slänger sig mellan hylla och skrivbord! 


Dagens lista!

Kategori: Blablabla...

O-bra saker som har hänt ikväll:
1. Lyckades lufta min cykel när jag skulle pumpa den. 
2. Slog även upp ett sår på tån i fighten med pumphelvetet. 
3. Blev stucken av en geting eller liknande otyg till taggbärare när jag låg i lugn och ro på en filt utan att göra en fluga förnär. Det gör ont att bli stucken, kan jag berätta. 
4. En fågel bajsade mig på handen. 
Men än är dagen inte slut, kommer kanske mer på den listan! 

Hurtbulle?

Kategori: Preggoblabla

Idag sa jag upp mitt träningskort. 
Inte då mycket för att jag inte vill träna, har ju alltid tänkt att jag ska ju minsann vara en sån där hurtbulle som tränar och håller mig i form hela graviditeten (kanske för att jag har mycket att ta igen sett till resten av mitt liv?), men för att det uppenbarligen händer grejer i kroppen som gör att man helt enkelt inte orkar göra något mer ansträngande än att ligga i soffan och äta chips. Hur mycket en än vill! 
Och eftersom hot yoga är det enda jag velat syssla med på mitt träningsställe sedan en bra tid tillbaka och jag nu fick veta att det tydligen inte är så bra att syssla med sådana värmeaktiviteter när man odlar en ny människa i sin kropp så kändes det som att det är onödigt att sponsra dem mer. Så jag gjorde det enda rätta och sa upp träningskortet och åkte hem och la mig på soffan och åt chips! 
Nu ska jag bara försöka hitta någon ny, mer passande, aktivitet att försöka engagera min kropp i. Typ gravidyoga, eller vanlig yoga, när höstterminen börjar. För det fattar ju även trötta jag att det här chipsätandet inte är något hållbart... Ska sluta med det. Snart. 

Dagens lista!

Kategori: The shit on the list

Sak bebishen faktiskt gjorde för två dagar sedan:
1. Övade upp tillräckligt styrka för att sparka genom magen så att även den blivande fadern fick känna. 
Mission: completed.
Mer än en gång till och med! Både när jag tog hans hand och tryckte mot magen och sa att nu jävlar måste det kännas igenom (och det gjorde det efter en liten stund) plus senare när vi gått och lagt oss och han låg med handen på magen medans vi låg och pratade, då kom det en volt rätt som det. Känns bra att han också fått känna det :)

Dagens lista!

Kategori: Blablabla...

Saker bebishen kan ha gjort eller försökt göra idag mest hela dagen:
1. Discodansat
2. Övat karate
3. Tagit simborgarmärke
4. Hjulat samt övat på enhandsvolter
5. Mimat och gjort rörelserna till "YMCA"
6. Testat parkour 
7. Fylledansat 
 

Hej preggo-hormoner!

Kategori: Blablabla...

Om jag fick tårar i ögonen när den unge tyske inhopparen gjorde mål i fotbollen? 
Svar: ja 
Är det för att jag bryr mig om vem som vinner, eller om fotboll över huvud taget? Nej, jag blev bara så himla glad för hans skull! Kul för honom, tänk vilken hjälte han kommer anses vara nu, pågen! 
Rimliga känslor? Rimlig reaktion? Tror inte det va...

Ojojoj...

Kategori: Blablabla...

Det var någon som skrev på Twitter att det idag är 18 år sedan Wannabe med Spice Girls släpptes. 

18. År. Sedan. 

Sedan kontrade någon med att om två månader är det 20 år sedan första Vänner-avsnittet (spelades in? Sändes? Minns inte riktigt, det hade redan börjat snurra för mycket i huvudet på mig) 

20. År. Sedan. 

Hur gammal är jag? Vem är jag ens? 
Känner att jag är på väg in i en kris nu. 

And the semester goes on

Kategori: Blablabla...

På årets cirka varmaste dag bestämde vi oss (eller, det hade vi tänkt sedan innan vi visste att det skulle bli tokvarmt) för att åka in till Karlshamn och gå på stan. Och jag som inte varit jättevärmetålig innan är inte direkt bättre polare med värmen nu... Behöver jag säga att vi inte blev så långvariga? Tog väl en kvart innan det kändes som jag höll på att få värmeslag och en timme knappt innan vi (med starkt initiativ från mig) gav upp och åkte därifrån. Hann dock med att shoppa två armband (det var två-för-en) och ett par örhängen. 80 spänn gjorde jag av med, rätt bra jobbat! Sen åkte vi ner till hamnen och åt lunch och köpte med oss rökt lax till ikväll och på fiskrökeriet lyckades jag dock shoppa både tekoppar och en ljuslykta så där blev det lite dyrare dock... Men vi har ju faktiskt semester! 

Återkommer kanske senare och berättar om när jag blev av med min kille igår och tillslut började misstänka att han antingen lämnat mig eller sprungit vilse i skogen. Spoiler alert - ett av alternativen stämde! 

Hej så länge! 

Das Järn

Kategori: Blablabla...

Googlade "järnrik mat" och fick upp följande lista över livsmedel som ska ha mest järninnehåll: 

Vet inte hur ni känner men där är rätt mycket på den listan jag INTE skulle kalla "livsmedel"...

Mvh Har aldrig ens smakat blodkorv/blodpudding så där är rätt mycket jag känner "äta det? HAHAHAHAHAHAHA. 

Nattsuddaren

Kategori: Blablabla...

Tacka gudarna (eller Pär) för wi-fi i stugan sömnlösa nätter! Och skicka det där kvinnohatande aset som konstruerat kosttillskottet järntabletter och dess biverkningar käpprätt åt h*****e. 

Mvh Ont i magen, trött och lissen i ögat

Das Schwedishen Sommer

Kategori: Blablabla...

Vaknade, kollade vädret på mobilen, och såg att de påstår att det ska bli 25 grader och sol imorgon. Drabbas genast av stress över hur mycket jag måste CARPA solen imorgon!!! Alla inomhusaktiviteter måste planeras bort och klämmas in idag (däribland min favoritaktivitet "att packa" eftersom vi åker till stugan efter P slutat jobba imorgon). 
Jävla svenska sommar som bara stressar en! 
Annars då? Jodå, börjat med järntillskott och inbillar mig att jag redan känner att det gör skillnad (placebo?), känner mig piggare i alla fall. Idag ska jag, förutom att packa då, försöka förmå mig själv att springa ett varv med dammsugaren, gå på yoga kl 12, åka till väla och lämna tillbaka ett par skor (provade dem brevid min karl igår och det är FÖR höga klackar) och sen planeringsdejt hemma hos en kompis ikväll. Lagom busy day! 

Carpe de sonne!

Styrkan?

Kategori: Blablabla...

Hur gick det med den?
Jo, tackar som frågar! Det blev hela 5 armhävningar (på knäna), plankan i cirka 15 sekunder (imponerande va?!) samt lite hantellyft och ryggträning med kettelbell. Inte mycket men en får ju starta någonstans!

Dagens fys

Kategori: Blablabla...

Igår konstaterade jag att det nog är dags att ta det lite lugnt med skräpätandet och bli bättring på motionsfronten. Sen åkte jag och handlade frukt och grejer. Ja, och sen åt jag både glass och ostbollar och rörde inte på mig ett skit resten av dagen! (Om det inte räknas att ta bilen hem till syrran för att flörta med svågern för att få hjälp med att byta en lampa, men det gör det inte va?) 
Idag är det "gör om, gör rätt" och jag har lyckats ta mig ut på en 5-kilometare gång/jogg och nu ska jag antingen göra lite styrkeövningar eller bara ligga på yogamattan och glo på redskapen (eller tv'n), den som lever får se!