theshitlist

Seg i kolan

Kategori: Blablabla...

Semestern inleddes med lite fysiska och psykiska motgångar. Och en roadtrip till ett dygn med familjen i Småland. Och kvalle-tid med hjärtat förstås! Toppar och dalar på en och samma gång, helt enkelt. Men, nu ska jag försöka lägga dalarna bakom mig och ignorera dem ett tag, tills semestern är slut i alla fall. (Sen kanske de försvunnit av sig självt? Kan man ju hoppas.)
En dryg månad kvar till Tjejmilen och det lär inte bli nåt springande alls denna veckan. Och i övrigt, trots att jag sprungit dubbelt så mycket i juli som i juni, så har det bara blivit 5-kilometersrundor den senaste tiden... Men vet ni vad? Jag tror att den distansen passar mig bäst just nu! Jag mår bra och de värsta knivhuggen i benhinnorna och kramperna i sätet håller sig borta, så jag tror jag fortsätter med det. Så får den sista halvan av milen i september gå på ren vilja! Det borde ju vara bättre att vara bra i form för halvmilen och ändå mata sig igenom milen, än att ha tränat röven av sig för milen och vara skadad? Ja, det bestämmer vi!

Hej Bullen...

Kategori: Blablabla...

Jag är en tjej på 31 jordsnurr som har ett problem. Min kille har plötsligt fått för sig att titta på fotboll! Vad har jag gjort för fel? Älskar han inte mig längre? Vill han göra slut? Vill han att jag ska göra slut? Vad är det som händer??
Mvh Villrådigtjej82

Har ni tänkt på en sak? (annars har jag gjort det åt er)

Kategori: Blablabla...

Med jämna mellanrum får jag låtar på huvudet som sen sitter där en dag eller två vare sig jag vill det eller ej. Och de senaste dagarna har det varit Händerna mot himlen med Petra Marklund. Men texten alltså: "Händerna upp i luften. Pannan mot baren, nu spränger vi taket." Jag vet inte hur det är med er... men jag har varit ute en hel del i mina dar (även om det nuförtiden snarare är undantag än regel), och när man har pannan mot baren - då spränger man inga tak! Då är det dags att gå hem. För länge sen! 
 
Ikväll ska pensionärerna ta sig ner på stan och äta (dock ej på själva festivalområdet hoppas jag, jag äter inte mat ur vagnar, det är en principsak). Sen är planen att vi ska gå på Familjen-koncerten. Den är klockan 00:00. Good luck till oss, för känner jag mig själv rätt så har jag redan hunnit hem och ligger och nannar då. Men det är ju alltid bra att ha en plan och ett mål här i livet, även för enkla torsdagar i juli! Och nu börjar ju semestern på riktigt och allt, även om det är en kort en så är den längre än mina "vanliga" sommarfredagar. En hel vecka ska hon ha, med karln sin och allt! (han jobbar dock 2 dagar till)

Dagens lista!

Kategori: Blablabla...

Bäst vs. Sämst idag (hittills):
 
Bäst 
  • Köpte en rätt nice sallad till lunchen i Maxis plocka-själv-disk. Bra när man kan välja själv och bara ta det göttiga.
  • Att det just nu är tre timmar tills jag lämnar det här stället och tar lite semester!
  • Sa jag att jag har semester snart?
  • Är rosa från topp till tå (nästan), vad kan gå fel?! (för svar på den frågan, se nedan)
 
 
Sämst
  • Beslutet att åka till Maxi vid lunch idag. Eller att åka till Maxi idag. (Att åka till Maxi ö.h.t.?) Skulle dock handla till jobbet så de klarar sig nästa vecka när jag är borta (hahaha, de klarar sig aldrig utan mig) så det var inte mycket att be för.
  • Att jag varit på Maxi och nu känner mig död inombords. Fasiken vad jag har börjat hata det stället! Tacka vet jag Ica Brunnen...
  • Att se sin spegelbild i en ruta och inse att man ser ut som en jäkla tomte i pyamas i sina rosa byxor + rosa tröja.
  • Dessutom har jag häng i brallorna (och det är ingen modell som gör sig bra med häng), men man kan ju alltid inbilla sig att det INTE beror på att de töjt sig utan hänger i häcken för att jag blivit så jäkla smaaaaal och vältränad!
  • Fel dag att ha flipflop på sig när man ska ut på ärenden. Regn i sandaler = inte skönt. Torkar dock fort!
  • Att där nånstans i min sallad (i bönröran tror jag) var något som jag tror var koriander. Jag är inte helt okräsen, det kan jag erkänna. Men jag KAN äta det mesta, inte mycket som går fetbort. Men koriander alltså... Känner mig som en liten unge, klöks inte men ni vet steget innan det? När det liksom kröker sig längst bak på tungan och hela huvudet skrynklar sig? Där har ni mig när det gäller koriander. Jävla mög att ha i maten!
Måste erkänna att jag kämpade som fan med att komma på fler saker att skriva på "Bäst"-listan för att jag inte ville att den skulle vara kortare än "Sämst"-listan men jag kommer inte på nåt just nu! Är dock inte så negativ idag som det kanske kan verka... Är nog det där jävla Maxi-besökets fel bara.

Note to self, 2013-07-24:

Kategori: Blablabla...

Den här sommarvärmen får mina eftersvettningar att likna regnperioden i Honduras! Note to self nr2: kör faktacheck innan du kör en sån liknelse innan du gör bort dig pga Honduras har ingen regnperiod och/eller det stavas inte "Honduras". Nästa gång alltså, orkar inte faktakolla nu, har ju ändå alltid rätt! Note to self nr3: svett i ögonen svider.
Varsågoda, svettig bild på moi!

Ska jag vara helt ärlig?

Kategori: Blablabla...

Jag har SÅ. JÄVLA. TRÅKIGT. på jobb denna veckan att jag håller på att utveckla en depression som heter duga! Det är helt dött, inget händer, har knappt något att göra och ingen att prata med. Idag var jag tvungen att promenera bort till Biltema på lunchen bara för att ha nåt att göra. Hittade inget skoj, och cykeln jag tänkt kolla på fanns inte. Däremot fanns favoritglassen, så jag fick köpa en sådan, fast jag inte ens var sugen. Men nu är den slut och det är väl bara att masa sig in i tristessen igen! (1,5 dag kvar till semester, hang in there, me!)

Dagens ilandsproblem:

Kategori: Blablabla...

Blir helt jäkla apatisk sådana här scheissevarma och somriga dagar och vet inte var jag ska börja med att carpa da diem. Kommer hem från jobb halvt värmeslagen och känner att jag borde göra hundra saker innan dagen är över går och vet inte var jag ska börja. Skulle VERKLIGEN behöva jogga en sväng. Behöver inte vara långt och det behöver absolut inte vara snabbt men jag skulle behöva göra det bara för att få det gjort (har gått alldeles för många ojoggade dagar nu, vill inte tappa!). Men jag vet ju också att jag kommer dö av värmen samt eftersvettas i en vecka ungefär. Eller två. Och då borde man kanske vänta några timmar tills solen inte står rätt på, men då försvinner ju hela kvällen?! Ja ni hör, vilka probleeeeeeem jag har! Suckåstön.

Dagens känsla: skjut mig!

Kategori: Blablabla...

Mensvärk! Denna fantastiska gåva till den kvinnliga delen av mänskligheten. Så att vi får känna att vi lever. Tacka gudarna för receptbelagda värktabletter! Nu ska den bara börja verka med... Kanske skulle slängt in en hel näve när jag ändå var igång? *knappar vidare på tangentbordet och försöker se glad ut*

Gjort idag:

Kategori: Blablabla...

  • Bakat glutenfria scones för första gången
  • Gjort "american pancakes", (även de glutenfria) för första gången
  • Inte instagrammat lyxfrullen jag fick till pga blev inte alls tjusigt. Så nån bild blir det inte!
  • Satt eld i micron
  • Lärt mig att pappret runt ett smörpaket inte är kompatibelt med microvågsugn. 
  • Lärt mig att om man vill sätta eld på någonting i micron så räcker två-tre sekunder för ett smörpaket
  • Lärt mig att om man vill snabbmjukatill smör inför bakning så ska man göra det i kastrull på spisen, eller bara låta det stå framme i rumstemperatur ett tag, eller lägga smöret på en tallrik och micra det lite lätt. Bara smöret alltså. Inte pappret. Är alla med? Detta visste jag nog redan innan eftersom jag brukar hålla mig till de andra (godkända) alternativen. Men idag ville jag visst spexa till det!
  • Lärt mig att om jag kallar på P när han är inne på toa och säger till honom att komma SÅ FORT HAN BARA KAN, så kommer han faktiskt väldigt snabbt. Dock löste jag situationen själv, men tänkte att det nog var bra att kalla på honom direkt utifall att det skulle gå åt helvete...

Dagens "bantningstips"

Kategori: Blablabla...

Sluta äta gluten! Försök köpa en onyttig frulle på en mack (godis räknas inte som frukost. Denna gången.). Slutar såhär om man ska ha ngt att äta.

Trädgårdsstunden med tant Frida

Kategori: Blablabla...

Min ruccolasalladsodling har gått helt bananas (gröna fingrar ni vet, inget konstigt alls) så jag klippte ner den lite i helgen. Men eftersom plantorna blivit så stora så tänkte jag att det kanske skulle vara en bra idé att dra bort några och sätta några nya. Mmmm, det gick ju bra. Att dra bort dem i alla fall, sen att fröpåsen gick sönder och istället för att sätta några frön så trillade det ner SHITLOADS av små jäkla ruccolafrön i jorden (de är verkligen pyttesmå). Det var bara att röra runt och se glad ut! Kommer ju inte gå helt bananas med det med...
Note to self: fröpåsar blir jäkligt bräckliga när de blir fuktiga och har hängt med ett tag. 

En av livets stora gåtor

Kategori: Blablabla...

Hur kan det komma sig att det nästan kvittar hur mycket kläder och skor man har (säger nästan, men så länge man håller det inom rimliga gränser), så står man ändå där och har INGA skor som passar till det man tänkt ha på sig?!?! Helt galet...

Annan viktig update

Kategori: Blablabla...

Där sitter du och undrar vad jag har hittat på idag. Jomen det ska jag berätta för dig!
Min andra fantastiska semesterfredag började med en lagom 5-kilometare som nog faktiskt var den bästa joggingturen på väldigt länge. Kom in i det där sköna lunket då man inte tänker på att man springer utan har tankarna nån helt annanstans och bara springer utan att tänka på det.
 
Sen beställde jag inte bara en, utan två löparkjolar! Ja, en till mig och en till syrran. Har numera svart bälte i att beställa grejor på nätet! Beställde två par springskor i fredags efter att ha varit på Löplabbet och inte hittat nåt som passade min stackars fötter som inte kan tänka sig att vara som alla andra. Och när de kom och inte passade så beställde jag ett par till (fri frakt och fri retur, det är grejor det!). Och när inte de passade så beställde jag tre par till (skam den som ger sig? Yesbox!). Sen har jag även hunnit beställa två böcker... Anyways, tillbaka till vad jag gjort idag, för allt det där beställandet har inte varit idag, "bara" kjolarna som sagt (och jag är lite tveksam till det där med att springa i kjol även om där är inbyggda cykelbyxor, men man vet ju inte förrän man har provat!), sen kom preggokompisen H och lilla S och vi bakade "macaroner", kakorna inte pastan. Det har vi bara pratat om att göra i ca 2 år så när jag hittade kakmix till det i veckan så bestämde jag att nu får vi ta första steget och börja nånstans! Nästa gång känner vi oss kanske lite mer varma i kläderna och gör det "på riktigt". Sen skulle det bli en sväng till Väla för att kolla en grej men på vägen trillade vi in på IC Factory Outlet och shoppeliboppade lite. 4 plagg som tillsammans hade kostat 4500:- tlll ord.pris för knappt 300:-! Inte så tokigt! Nu är det dags att grilla, hoppas vi klarar oss utan att gasolen tar helt slut!
Nä, nu har jag skrivit en halv roman, nån som har somnat??? 
Trevlig helg på er, köss å hej!

Viktig info från bloggaren

Kategori: Blablabla...

Skulle ta bort nagellacket från mina tånaglar eftersom samma hängt med i en månad nu, och upptäckte att min stackars blånagel verkar vara på väg av :( Tappade naglar är fanimej något av det läskigast jag vet! Resultat: vågar inte ta bort nagellacket, får gå med avskavt nagellack ett tag till, tills jag samlat mod att face the fact...
 
Det kändes som very important information va?! :)

Goa gubbar!

Kategori: Blablabla...

Firar dagens beslut att inte ta ett jobb som jag för en vecka sedan inte hade en tanke på att jag ville ha, och för tre dagar sedan inte trodde att jag kunde få, med lite egenodlade jordgubbar! Har varit två turbulenta dygn. Men det känns som att vissa förändringar ändå är att vänta. Det blev en händelserik och spännande vecka det här, och än är det bara onsdag! Tur att man snart ska hålla helg.

Nytt försök

Kategori: Blablabla...

Försökte skriva ett inlägg innan idag när jag väntade på tåget, men det gick inte att publicera av någon anledning... Men summan av det hela var väl att gräset var rätt grönt och att hagen verkade öppen. Och att jag hittat det försvunna pirret! Och att beslutsfattande (när det gäller mig själv) är min sämsta OS-gren.
Men nu när det gått några timmar, allt har lagt sig (litegrann) och det på sätt och vis även dykt upp lite nya inputs, så känns det väl lite sisåhär:
Gräset må vara grönt på andra sidan, men orkar (eller rättare sagt vill) jag ta mig hela vägen till den hagen varje dag? Det blir rätt många timmars transport per vecka (särskilt om man räknar med kollektivtrafik), och det som kommer att bli lidande är bland annat träning och tid med dem jag tycker om och älskar. Och det är ju sådant som är väldigt viktigt för mig, för att jag ska må bra. För sticker man hemifrån halv sju och kommer hem klockan sex så är där inte så mycket tid och energi kvar att sticka ut och springa, gå på yoga, spontansvänga förbi syrran och gullungarna. Det finns ingen möjlighet att hjälpa till att hämta på skola/dagis när det behövs (eller man bara vill för den delen), och då har jag inte ens några egna barn än, hur skulle det gå ihop när den dagen kommer? Bara att hämta ett paket på posten blir ett projekt att få till, und so weiter. Är ett jobb värt det? För mig? Nej, det är nog inte det. Det har svängt många (MÅNGA) gånger under dagen, men det är här jag står just nu.
Det positiva är att den här kossan för det första uppenbarligen har väldigt gott rykte borta i den andra hagen. Samt att det nuvarande båset skulle sakna sin kossa om hon försvann, a lot. Alltid gött att höra :) Det senaste dygnet har varit hyfsat omtumlande på ett sätt jag inte kunde ana för 48 timmar sedan och väckt många nya tankar. Vi får se vad som händer imorgon, men just nu känns det som jag vet vad jag vill. Min fritid är för värdefull för mig.

Puh!

Kategori: Blablabla...

Har ni hört talas om puckona som låste in nyckeln i bilen? Alltså bilnyckeln? I tändningslåset? Medans bilen var igång? En söndagseftermiddag när det inte gick att få tag i någon som kunde öppna bilen utan att ha sönder den? Sa jag att bilen var lånad? Och att ägaren var på semester? Och att den andra nyckeln befann sig i dennes hem, 20 mil bort? Skönt med vardag igen efter en helg på bortaplan med the real taikon family! Imorgon bär det av till Malmoe för att se om gräset är grönare på andra sidan, hej svejs!