theshitlist

Dagens filosoferande

Kategori: Blablabla...

Alltså det här med att banta...det är ju inte alls svårt. Skitlätt rent utav. Man äter bara pyttelite alternativt jättenyttigt. Och så ser man till att motionera mycket. Hur enkelt som helst egentligen! Men är det nån som vet nåt bra sätt att inte tröttna och ge upp efter 24 timmar när man fortfarande inte ser något resultat(!) och börjar undra...undra om ostbågar still tastes the same? Bara undrar.

Update

Kategori: Blablabla...

Eller så är jag bara understimulerad. För det är jag. Just precis nu!

Radioskugga

Kategori: Blablabla...

Så känns det. När man har så mycket som snurrar i skallen att det bara går ihop till ett enda vitt brus.

Dagens insikt

Kategori: Dagens dagens

Har varit en riktig überbitch hela veckan med världens humörsvängningar (and still going strong). Börjar bli hyfsat trött på mig själv. Men tydligen är jag inte ensam om humörsvängningar och personlighetsförändringar. Yngsta systerdottern har visst gått och blivit en tvättäkta drama queen. Om inte annat så känns det iaf bra att jag är i gott sällskap! (bara hoppas att jag lugnar ner mig innan P tröttnar på mig...)

Tomorrows to do-list:

Kategori: Dagens dagens

Dagens feministbitching

Kategori: Dagens dagens

Idag har vi varit på heldagsmöte med administrationsavdelningen. Lunch, utflykt, fika, möte, und so weiter. Jättetrevligt. Och en "överraskning" i form av nån sorts inspirationsföreläsning för kvinnorna i gruppen. Jaha, vad kan det tänkas vara då? Jo, det var en stylist/personal shopper som pratade om hur man ska klä sig och sminka sig. Typ. Och det var ju trevligt och så. Karlarna tog en öl under tiden. Karlarna tog en öl, kvinnorna fick lyssna på hur de ska klä sig och sminka sig.
Jag är övertygad om att han som ordnat detta bara ville väl. Kvinnan som höll i det var nån granne eller ngt till honom, hans fru hade varit på ngt liknande och gillat det, han är fyrtiotalist. Det var trevligt, han ville bara väl. Men ändå: femtiotalet ringde och ville ha sin manssyn/kvinnosyn tillbaka.
(verkade inte vara ngn annan som reagerade på det. Är det för att jag är åttiotalist? Feministbitch? Eller är de andra bara vana...?)

Dagens nonsens (eller brist på det snarare)

Kategori: Dagens dagens

Mycket som snurrar i huvudet just nu, men inget direkt vettigt att säga... Går och lägger mig istället, på återseende när jag är lite roligare att ha att göra med!

Dagens WT

Kategori: Dagens dagens

Att lulla runt i en onepiece, dricka treogrogg och äta ostbågar större delen av dagen när solen skiner ute. Det är vad jag ska göra idag. #alldelesförgammalförattvarauteochpartajapånattenochkunnavaramänniskadagenefter!

Dagens frulle (eller inte)

Kategori: Dagens dagens

Har man problem när man dukar fram det här och sen äter en rostemacka med smör på?
You can't blame me for not trying!

Har hittat en ny frukostfavorit, blåbär och kesella. Kräver dock att man plockar fram bären ur frysen mer än tre minuter innan det ska ätas...

Nån som har något bra frukosttips till en som totalt saknar aptit på morgonen men blir ett kaos av bitchighet och totalt handlingsförlamad innan hon ätit?? (seriöst, kan inte ens klä på mig, sitter/står bara och stirrar in i garderoben)

Dagens väder

Kategori: Dagens dagens

MEN FÖR HELVETE! DET ÄR MITTEN AV MAJ!

Ska till crossklubben om en timme, funderar seriöst på att ta på mig vinterjacka...

Dagens allmänna tillstånd: bitch bad/mad

Kategori: Dagens dagens

On top of todays shitlist:
1.Telefonförsäljare som saknar både känsla och allmänbildning.
2. Infosidor på nätet som av någon anledning satt ut mitt direktnr som kontakt för ett av bolagen på jobb (vilket då leder till att diverse telefonförsäljare ringer och stör).
3. Folk i allmänhet som inte kan göra sitt jobb rätt från början = massa extrajobb och uppföljningar för mig som jag skulle kunna vara utan!
4. PMS. Det är ett jävla gissel. Fast egentligen kan det vara till viss hjälp att ta sig igenom sådana här daajävrar...

Dagens shit

Kategori: Dagens dagens

Alltså, folk som skriver fotbollsrelaterade uttalanden i sina facebookstatusar. Handlar det om laget de själva spelar i? Nej. Någon de känner som spelar där då? Nej. Är det Sverige som spelar? Nä, inte ens det. Det är nåt jävla lag i England. Och det ska inte bara skrivas om det som om det var något jätteviktigt (vi pratar alltså nivå: mina WT-ungars liv hänger på hur det går i just denna matchen och laget de möter har våldfört sig på min mormor), det ska vara med versaler och ett jöve utropstecken med!
Herre-min-jävla-je, skärp er!
Så det så, over and out.

Dagens outfit

Kategori: Dagens dagens

Jag har blivit med onepiece. Nu ska jag aldrig ta av mig den för P tycker det är så jävla sexigt! Ska ha den på mig alltid, på jobb, på maxi och sist men inte minst: på väla. Matchas med fördel med ett par slitna och snedtrampade Uggskopior och en rejäl utväxt (det senare är jag på god väg till iofs). Eller så har jag den bara hemma när ingen ser, kanske inte ens P. Visserligen älskar han mig precis som jag är, men det kanske bara gällde innan det kom en onepiece in i bilden (eller bampabis som en viss liten tvååring kallar det), maybe I shouldn't push it...

Dagens åkomma

Kategori: Dagens dagens

Att jag är hobbyhypokondriker är väl ingen hemlighet direkt, men när man ska hålla på och ställa diagnoser på sig själv så hade det ju varit bra om man kunde ta något lätt botat/behandlat, inte sant?

Fast nu fungerar det ju inte så, man "har" ju den åkomman man "har", inte ens som hobbyhypokondriker får man välja! Idag har jag kommit fram till att jag har endometrios (med reservation för felstavning), inte konstigt att jag mer eller mindre alltid har ont i magen och en mensvärk som är av en annan värld. Synd bara att det inte verkar finnas nåt vettigt att göra åt det. Det är värktabletter eller operera bort hela livmodern som gäller. Tough shit. Får nog helt enkelt leva med det ett tag till.

Note to self: vad gjorde man innan Google?
Note to self 2: att du inte har sett till att skaffa en vän med läkarlegitimation än! Hade varit sjukt behändigt med nån som kan skriva ut meds!

Dagens downer

Kategori: Dagens dagens

Känslan när man inser att det är så här ens liv kommer att se ut. Yepp, not the good one!
Ni kan läsa mer om det i mina memoarer, nu ska jag äta lunch!

To be continued...

Kategori: Blablabla...

Först och främst vill jag tacka för styrkekramarna, de värmde - och stärkte - som fan! :)

Egentligen hade jag ett ordentligt shitlistinlägg förberett i huvudet idag, men nu har jag precis plöjt igenom kursmaterial motsvarande en veckas heltidsstuder (jobbrelaterat, och ja, jag ligger efter som fasiken så nu får det vara skärpning på riktigt) och jag är alldeles för trött för att vara sur och bitchig. Men jag är säkert fortfarande irriterad på samma puckon som har hobby-adhd och inte har vett att mind their own f*****g business en annan dag så det kommer nog ska ni se! Fast förmodligen inte imorgon för då ska jag ut på äventyr (oooh, cliffhanger*2!).
Nu snurrar det seriöst i skallen, over to the bed and out!

Dagens utvärdering: Springtime 2012

Kategori: Dagens dagens

Jepp, då har man sprungit sitt första Springtime-lopp! En mil har stånkats igenom i ett soligt men jävlarvaddetblåserkallt-Helsingborg.

I cirkus två månader har jag kämpat på och joggatjoggatochjoggat (med undantag för två veckor då jag var lite halvt invalidiserad pga ett inte så vältajmat ryggskott) och kämpat mot en kropp som i största allmänhet inte verkar gjord för fysisk ansträngning, ömma benhinnor och ett ömt knä (och ja, i slutet även en överkänslig ländrygg). Resultatet: 1:05:12. Helt ok efter förutsättningarna. Hade väl tre mål egentligen. Först och främst att ta mig igenom det hela utan komochhjälpmigattdö-känslor och jagvillläggamignerochgråta-tankar. Andra var att få en bättre tid än tjejmilen för åtta år sedan (då jag var jävligt otränad, upplevde det där som var första målet att undvika, och i största allmänhet borde ha varit i sämre form med tanke på hur jag levde mitt liv då). Och det tredje målet, som var mer utav ett dröm-mål, var att ta mig runt på under timmen (men det förstod jag rätt snabbt när det hade huggit till i ryggen att det kunde jag ju lägga ner). Men två av tre är ju inte så illa pinkat!
Så, vad tyckte jag om hela Springtimeupplevelsen då? Jo, om man är en tävlingsmänniska så kan jag tänka mig att sånt här är skoj. Och är man en männsika som tycker om att springa runt en allmänt tråkig bana i grupp som runtvallat boskap på väg till slakt, så tycker man säkert det är skitskoj! Men jag tillhör inte nån av dessa typer. Inte alls.
Så tja, gjort är gjort och det har åtmindstone fått mig i jäkligt bra form mot innan (tänk att jag kan jogga en mil och komma undan med icke anmärkningsvärd lätt träningsvärk i vaderna dagen efter!). Om jag kommer göra om det? Tveksamt. Tacka vet jag att pinna omkring i skogen ensam!

Dagens irritationsobjekt

Kategori: Dagens dagens

Folk som skriver "Styrkekramar!" till sina (ofta sympati-/uppmärksamhetsfiskande) vänner på fajsbook. Skärp er!
(ok, jag vet att jag går lite minus på karmakonto nu, but still: skärp er!)

Dagens "hej"

Kategori: Dagens dagens

Om det mot förmodan är någon som saknar mig här så kan ni ju alltid roa er med att fundera på om min frånvaro beror på att mitt liv är så jävla trökigt att det inte finns något att skriva om eller om det beror på att jag har fullt upp med att leva och därför inte har tid att sitta och ordbajsa.
2 dagar kvar till Springtime. Om jag är redo? OM jag är redo!