theshitlist

Dagens tv-tittande

Kategori: Blablabla...

Jag och Junior kollar på förlossningsprogram på tv mest hela dagen idag (ja, varvat med lite realitysåpor och rensning i skåp och garderober). Har ni sett det där? "Livet på BB" och "Me, my bump and I" und so weiter? Jeezus. Alltså, i England har vissa halva jävla släkten med sig. INNE PÅ FÖRLOSSNINGEN. Och så bråkar de lite med varandra, för det är ju precis vad en födande kvinna (eller tösabit i detta fallet) behöver: sin mamma, svärmor, killens syster och sin mormor, tjafsandes med varandra samtidigt som hon ligger där 19 år gammal och håller på att gå sönder från A till Ö. Ja, och när personalen lyckades få ut dem i väntrummet i alla fall så "måste" killen, den blivande pappan, gå ut och medla. Och lämna den blivande mamman ensam ett tag. Vettigt? Fast nu är både morsan och hans syster tillbaka inne i rummet igen och mamman är fruktansvärt negativ och beter sig som en jäkla översittare mot personalen. Måste vara jätteroligt att jobba på ett sånt ställe! 
Men svettigast var det nog ändå när de stod och slet med en jävla tång för att få ut en unge. Det tyckte både jag och Junior var lite jobbigt...

Snygg?

Kategori: Blablabla...

Alltså, man har ju hört talas om fantastiskt hår, supernaglar och ett allmänt glow under preggohet...
Sluta ljuuuuuuug och bullshitta!! 

Mvh
Rynkigare än nånsin, tappat hälften av ögonfransarna och naglarna är mög

Mmmmmmmm...

Kategori: Blablabla...

Det står på Aftonbladet idag att det går nån form av trend i att blivande mammor bantar för att få små bebisar. 

Jag är inte en av dem. 

Mvh Klämd på fyra sekunder
(Dessutom dansar min bebis när jag äter, klart bebben ska få choklad!) 

Dagens insändare

Kategori: Blablabla...

Älskar gnälliga insändare! Men vad som är ännu bättre är insändare som gnäller på gnälliga insändare! Blir så härligt meta. 



Aaall by myself, don't wanna be aaallbymyself...

Kategori: Blablabla...

Har redan börjat deppa över min kommande ensamhet i tio(!!) dagar (fast Pär säger att det "bara" är nio och det är det kanske om man är petnoga men det känns som tio!). Note to self: leta upp nån att leka med på lördag kväll så du inte deppar ihop direkt. 
Buhu...

Hepphepp!

Kategori: Blablabla...

Idag har jag varit för att fixa nytt körkort! Inte så länge sen sist, bara 2 år, men nytt efternamn = nytt körkort. Har dragit mig för att göra det för att jag hatar att 1: göra tråkiga måstegörassaker, 2: göra saker som innebär att ta foto på mig själv. Men nu var det dags! Eller, var så illa tvungen eftersom de bara har öppet länge på måndagar och nästa måndag börjar gravid-yogan så det var sista chansen att göra det utan att gå ifrån på arbetstid. Och det är ju egentligen jättesmidigt och inte alls särskilt jobbigt att förnya körkort, bara att åka till trafikverket och ta foto i deras automat, skriva på, visa leg i receptionen och sen är det klart. 
Så, kommer dit, knappar in allt man ska i automaten, tar foto. Tittar på foto. Inte särskilt nöjd, bättre än så kan jag tänker jag, trycker på ta om. Tar nytt foto. Inte särskilt nöjd nu heller... Äh, vad fan! Gör om proceduren en tredje gång, börjar nu bli ganska trött i ögonen av det skarpa ljuset, plus att jag vid det här laget har fått publik av en som står i kö till automaten. Inser att jag får behålla sista fotot hur det än ser ut. Tror jag. Just när jag är färdig så kommer "receptionisten" och säger att det där får jag ta om, för tydligen så stod jag alldeles för nära (hade missat markeringen på golvet). Så, med publik plus att jag som sagt redan stirrat in i det skarpa ljuset tre ggr samt nu började bli lite varm och rosig i ansiktet så fick jag alltså göra om det en fjärde gång och nej, det fjärde fotot blev inte heller särskilt bra. Och sen ska man skriva sin namnteckning på en såndär platta = det ser ut som en treåring skrivit det. Grattis Frida.
 
Men, då var det gjort! 
Nu ska jag bara ta tag i att fixa nytt pass med...
 
 
 
Dagens roligaste: De som kom körande på trottoaren utanför trafikverket. Hoppas inte det var nån som höll på att köra upp tänkte jag!

Första DIY-projektet till bebishen färdigt!

Kategori: Blablabla...

Meet the hemmasydda amningskudde! 

Hur nöjd jag är på en skala? Hyfsat, nöjd men inte skitnöjd. Stoff & Stil får inte toppbetyg för sitt mönster direkt eftersom jag var tvungen att strunta i hur den rätt så fåordiga tillvägagångsbeskrivningen sa att man skulle göra och gå efter eget vett och förstånd. Och ska jag göra om det kommer jag nog ändra i mönstret med...  Men som sagt, resultatet blev ju helt ok iaf! (Förmodligen tack vare att jag är så jävla bra!)
Nästa projekt: babynestet. Vilket ska bli intressant eftersom det är mönster och beskrivning från samma ställe plus att det ser BRA mycket mer invecklat ut! 

Dagens dagens

Kategori: Blablabla...

Dagens tankar:
Hämtade en kjol jag beställt på nätet, fast jag länge varit emot att köpa kläder på nätet för det passar cirka aldrig (allt annat går bra att beställa på nätet, jag har svart bälte i nätshopping!). Anyways - den satt som en smäck! Det är fan enklare att klä den här kroppen när den är gravid än i normalläge?! 

Och på tal om kläder så gick jag igenom kjol- och klänningsdelen av garderoben för att sortera sånt som jag växt ur, lika bra att lägga undan det i väntan på...nya tider. Det blev en hel del utrensat. Men även pinsamt mycket kvar. Äger pinsamt mycket klänningar och kjolar med tanke på hur (o)ofta jag har det på mig. Äger väl överlag pinsamt mycket kläder med tanke på det mesta och inte minst hur mycket tid jag lägger framför garderoben... Eller så är det just därför det tar sån tid! 
Har sagt det förr, måste bli nån form av skärpning. Så mycket grejer men ändå aldrig ngt bra, alltid på jakt efter ngt bättre... Och ändå blir det aldrig bra!

Nä, nu ska jag laga färdigt middagen. Kl 21 får det nog vara färdigväntat på mannen va? Hur bra fru man än är. 

Mitt tv-tittande

Kategori: Blablabla...

För tillfället är jag fast vid tvn mellan kl 17 och 19. Real Housewives of Orange County (any Real Housewives funkar oftast) och sen nya favoriten Vanderpump Rules. Kvalitets-tv. TLC har fått konkurrens av TV3. 
Jag ser även fram emot att Paradise Hotel ska börja. Har jag tur kanske jag orkar hålla mig vaken så jag kan se det denna säsongen!

Grattis Junior, detta är den mamma du får. 

Dagens funderingar

Kategori: Blablabla...

Foglossning eller vanligt ryggont - hur vet man skillnaden?

Skådespelarna i Morden i Midsomer - får verkligen alla där kalla sig skådespelare? Brukar inte titta på det, och gör det egentligen inte idag heller men har haft tvn på medans jag gjort annat och där är en "gammal man" som jag nog hade spelat bättre! 

När man syr något efter mönster och beskrivning - är det inte meningen att delarna ska passa ihop? Får nog fortsätta en annan dag med det projektet...

Förra veckan beställde jag en stol/fåtölj som jag funderat på att skaffa i typ 1,5 år. Idag beställde jag en kontorsstol för samma summa på ca 15 minuter, och då är promenaden tur/retur mellan kontoret och möbelsäljaren inräknad. Vad lätt det är att shoppa när någon annan betalar! 

Det var allt för idag, köss å hej! 

This is the day. Black sunday.

Kategori: Preggoblabla

Det här är alltså dagen. Den 10:e augusti skulle alltså bli inte bara dagen då jag gick om min tidigare högsta vikt någonsin, jag väger numera även mer än Pär. Tyngst i hushållet. 
Visste ju att denna dagen skulle komma och det är inte så farligt egentligen, det vet jag ju! Bara det att jag känt mig så otroligt FET de senaste 24 timmarna (magen - fine, men måste röven och låren svälla så?!) så just idag kändes det lite...mindre skoj. 

Jaja, jag kommer över det snart! 

Hepp hepp!

Kategori: Blablabla...

Hallå ja! Läget och sånt?
Jag är chockerande pigg och energifylld idag! Har än så länge gjort ca 7000% mer sen jag kom hem från jobb än jag gjort totalt den senaste månaden. (Alla som säger att man "inte får klaga på värmen" kan typ dra åt h*****e, fasiken vad skönt det är att kunna andas!) Eller, det gick iaf bra tills jag kom fram till att jag skulle klippa ut mönster till det där babynestet jag tänkt sy. Mönstret var väl iofs inget problem för det var tydligen redan levererat i bitar, till skillnad mot mönstret till amningskudden som var ett jädra pussel. Men man bör tydligen vara högskoleingenjör för att reda ut resten. Och jag är ingen ingenjör. Alls. Jag är ju ekonom! Suck... 
Mvh Får nog ta en paus nu, tyget är ju ändå i tvättmaskinen. 


Pålitligt?

Kategori: Blablabla...

När en vaknar till ösregn och kollar SMHI och de påstår att det ska regna 0,1 mm/h nu och sen ingenting. Då känns det inte så jättetrovärdigt. 


Dagens lista!

Kategori: Blablabla...

Dagens bästa/sämsta
 
Dagens bästa:
  • Har krängt Kinder Maxi-choklad - gott!
  • Det är fredag!
  • Shoppade första kläderna till bebishen! Ja, jag har lyckats hålla mig fram tills idag!
Dagens sämsta:
  • Började dagen med ett rejält illamående, värsta hittills? Ligger bra till iaf.
  • Trodde att jag gjorde mitt största fuck up i min karriär på denna arbetsplats och blev rejält svettig (skulle byta bokföringsdatum på alla aktiva fakturor i vårt fakturaprogram, vilket jag bara gjort ett par ggr förut, och trodde att jag råkade byta datum på ALLA julifakturor till augusti. Alla alla alla. Svettigheten när man tror att man gjort en megatabbe just när man klickat på knappen och hinner tänka medans datorn saaaaakta jobbar sig igenom körningen att alla som skulle kunna hjälpa en att reda upp soppan är på semester och det skulle inte ens vara enkelt fixat om de var på plats...). Var nästan tvungen att lägga mig ner på golvet och vila igen efter den pärsen.
  • Prova att kombinera de två ovanstående punkterna! Ingen höjdare. Hade dessutom inte ens hunnit få i mig en kopp kaffe innan pga illamåendet. Hädanefter ska jag ALDRIG göra något viktigt på jobb utan kaffe i kroppen!
Köss å hej!