theshitlist

Dagens duktighet

Kategori: Dagens dagens

1. Varit på filborna och tränat för första gången på....vääääldigt länge!
2. Bokat in oss (och med "oss" menar jag me and my sis, vi är liksom träningens tvillingarna twins) på gymintro/visning/träningsupplägg! Visserligen inte förrän om två veckor, men bättre en tid inbokad om två veckor än månaders mycket snack och lite verkstad, right?
 
Over and out!

Dagens dag/mer än halva arbetsveckan gjord!

Kategori: Blablabla...

Idag har jag varit och fått min personlighet analyserad (jobbgrej). Tydligen är jag hyfsat ordningssam, trygg i mig själv, ingen direkt karriärsmänniska, lagom social, rätt avvaktande med nya människor, sjukt omtänksam och ordentligt trygghetsknarkande. No surprises där alltså :) 
Och tydligen gjorde jag inte ett helt katastrofalt intryck på den här snubben som i vanliga fall jobbar med rekrytering och organisationsfrågor, för han blev väldigt intresserad när jag berättade att jag har en syster som jobbar som controller. "Hon är inte redo för en chefsroll?" Tydligen var han på jakt efter en controller av något slag för nån rektytering och jag tänker ju mig att om jag hade verkat helt lost in the blåst så hade han ju inte varit intresserad av någon som (förmodligen) är ganska lik mig. Så det känns ju bra!
 
Ikväll ska jag på Hot Yoga, tjohooo! Har inte tränat på hundra år, förutom joggingen. Semester, allmänt osug, och sen lite fallskador har satt käppar i hjulet. Hoppas min kropp är redo nu!
 

Happy hallå-vin!

Kategori: Blablabla...

Syrran efterlyste bilder. Så här kommer en på en jäkligt bra halloweenoutfit. För hundar visserligen, men ändå.

Alltså...

Kategori: Blablabla...

När klockan är halv tolv och man redan hunnit både äta frukost OCH städa bilen. Och sätta igång en maskin tvätt. Fast man var på fest kvällen innan. Vuxenpoäng?

Tant!

Kategori: Blablabla...

Klockan 18 började festen och nu, strax efter tolv, ligger jag nerbäddad (nykter) i sängen med en nice doggy bag beståendes av en potatisgratäng och lite korvar i kylen. Tant? Ja. Gött? Oh, ja!

Dagens tankar

Kategori: Blablabla...

  • Sjuk, och sjukt uttråkad. Lite småfebrig, trött och ont typ överallt.. Men imorgon får det vara nog, då blir det nog jobb.
  • Sitter och tittar på Svenska Hollywoodfruar. Alltså, Maria och Mindy... Living the dream :) Vill hoppa in i rutan och flytta in i grannhuset, bli bff med dem! Margareta, är hon sångcoach? Sjunger hon bra? Alltså jag kan ju inte direkt sjunga (men berätta inte det för P, han har ingen aning. (HAHAHAHAHA)) så vad vet jag. Men, really? Isabel, hon har ju gjort ett kap. Say no more. Gunilla? Gunilla, Gunilla, Gunilla. Jag är rädd för henne. Sjukt obehaglig människa. 
  • Sitter i soffan iförd onepiece, kollar på tv och äter piggelinglass. Who is living the dream, egentligen?! Exakt.
  • Var och hämtade våra tyroler-outfits igår. Snabb leverans hos Partykungen. Kände mig inte jätte-party dock när jag spatserade helt febermosig mellan adolfsberg och sofieberg med paketet. (insåg att det är pinsamt nära att gå till adolfsbergs centrum från oss. Kanske 1 km gångväg, mot typ 3 om man tar bilen, vilket jag gjort ett par ggr). Franz och Helga kommer bli snygga på lördag! (hoppas jag)
  • Är nu inne på min tredje Piggelin
  • Slut på babblandet för den här gången!

Helgen

Kategori: Blablabla...

...har varit bra. Riktigt bra!
Varför kan det inte alltid vara 20 grader och solsken på lördagarna? Och en ledig karl på det, lunch samt fika på stan med kära vänner, lite shopping, middag på kvällen med samma gäng som lunchen och det mesta bara flöt på liksom. Härligt.
Söndagen bjöd på fika med görlsen. Det är en bra tradition vi har startat, ses på söndagar då och då och se till att boka in en ny dag innan vi skiljs åt! Man behöver snacka av sig lite, och fajsbok räcker inte för att hänga med i vad som händer i allas liv, särkskilt inte nu när fler och fler börjar bojkotta.
Nu är det måndag igen och hösten gör sig mer påmind (i lördags kändes det som vår!). Jag hade funderingar på att börja/testa att ta bussen till och från jobb. Men sen när jag tittade närmare på det så insåg jag att det tar 40-50 minuter enkel resa inklusive promenad till och från bussen och då kan man säga att jag tappade suget litegrann. Jag går ju för jävorn hela vägen från dörr till dörr på 45 min!? (med bil tar det typ 10) Bussen som jag fått för mig går raka vägen mer eller mindre kör ju tydligen världens jäkla omvägar på vägen... Får nog tänka över det där lite mer. Skaffa ordentliga regnkläder istället och cykla kanske?
 
Anyways, ny vecka och nya möjligheter! Eller som de på jobb säger: spännande att se vad som kommer att hända denna vecka! (eller som någon högt uppsatt, nämner inga namn eller titlar, sa: "Jippie, det är måndag, eller vad det är det står på vår bussreklam!")

Closure

Kategori: Blablabla...

Nu har jag varit och köpt nya jeans. Eftersom mitt senaste inköp tydligen inte höll för aktiviteten "falla handlöst ned för tre trappsteg plus trottoarkant och landa på kullersten". Dålig kvalisort, eller? Anyways, affären de kom ifrån verkade ju ha på känn att jag lite surt behövde gå och köpa ännu ett par likadana en knapp månad senare och hade sänkt priset med 30% (var det så på de du köpte igår med syrran eller var det bara i stan?). Min partner in crime börjar sakta men säkert återhämta sig från sin hjärnskakning och min kropp börjar läka ihop sig rätt bra så nu lämnar vi den där j***a helgen bakom oss och blickar framåt! (By the way rätt dålig kvalisort på hennes skalle oxå med tanke på att den också gick lite sönder?) Note to self och alla andra, luta er inte mot nödutgångsdörrar. Det är dåligt.
Denna helgen är och blir lugn. 
Provade även ett par skor jag spanat in på nätet, men de fanns inte i den önskade storleken (eftersom affärerna i hbg inte fattat att de ska ta in skor i storlek som passar mig. Fast det är rätt lugnt för de var ändå billigare på nätet) så nu har jag beställt dem! Med litta klack, för jag tycker visst inte att jag är lång som det är redan. 7,5 cm till har väl aldrig skadat nån, eller?

Nu skulle man ha en kille, som tar hand om en

Kategori: Blablabla...

Men det har jag inte. Jag har en kille som jobbar länge och sen spelar hockey(!) efter det. Funderar på att tröstäta lite chips.

Lite (eller mycket) bitter och gnällig idag

Kategori: Blablabla...

Sådär som man kan bli när man har förbannat ont nånstans. Så fort man rör sig. Och en del när man inte rör sig. Och det är lite skyll dig själv över det. Samtidigt som man INTE ALLS har förtjänat det. Så. Försöker distrahera mig själv genom att tänka på nåt annat. Men blir liksom påmind så fort jag rör mig. Och en del när jag inte rör mig. Ja, ni hör. Det är lite jobbigt idag. Men det kunde ju varit värre, det vet jag ju.

Dagens kommentar

Kategori: Dagens dagens

-Är det en tjej eller en kille? Det är en hen!
(P när vi tittade på Project Runway)

Nä men vad ROLIGT!

Kategori: Blablabla...

Imorgon är det måndag igen! Tjohoo!! Åh, jobbpeppen alltså... Denna fantastiska känsla!
(Yes, I am full of shit but I'm just trying to peppa myself)

Samtal med min luftvärmepump

Kategori: Blablabla...

-Jag håller på att frysa ihjäl här din jävla sopa! Ska det vara så?? Frysa ihjäl, i mitt eget hus!
-Jävla sopa kan du vara själv. Läs instruktionsboken och lär dig hur jag fungerar, ditt spån!
-Ok, ligger kanske nåt i det. Förlåt att jag störde.

Jodåsåatt

Kategori: Blablabla...

Jag är på affärsresa jag.
Fast nu är jag på väg hem, skönt!

Dagens bästa

Kategori: Dagens dagens

och/eller roligaste kommentar var att jag blev inkvoterad i företaget för att de behövde fler snygga människor! (Hahaha!) Om det vore sant måste de känt att de gick på en jävla nit. Och förresten så vet jag ju om att enda anledningen till att de anställde mig är att jag var det yngsta alternativet och de behövde sänka medelåldern! Det, och att jag är så förbannat charmig och ödmjuk förstås!

Dagens optimism

Kategori: Dagens dagens

7 månader till maj, snart vår! Tjohoo!!

Bloggar dåligt?

Kategori: Blablabla...

Har väl inte haft så mycket att säga helt enkelt.
Insåg imorse att jag i princip inte kommer att träffa min kille på hela veckan. Det är tråkigt som fan. Men å andra sidan är det väl bra att jag känner så. Jobbigt om jag bara "åh, fy fan vad skönt!". Han har jobbgrejor några dagar, sen ska jag leka viktigpetter och åka på jobbgrej i el Stockholmo.
 
På tal om jobb, och ingenting, en kille på mitt jobb berättade att han blivit farfar. Och jag säger "kille" för i mina ögon så är han en kille som är några år äldre än mig bara. Han är visserligen 42 och har en son som är 20, så helt jävla orimligt är det ju inte om man ska analysera, men det var jävligt svårt för mig att ta in. En farfar är ju...en farfar. En lite äldre man. Inte nån som jag inbillar mig att jag är nästan ungefär bara lite yngre än. Jag reagerade nog som om han sagt så här ungefär: "Såhär är det Frida, nu knäppte någon precis med fingrarna och alla världens elefanter blev rosa, fick glitternagellack och lila vingar och flög gemensamt till sverige för att ta över kungahuset och utnämna Averige till Kladdkakelandet, så från och med nu måste ALLA äta kladdkaka varje dag kl 19." Fast på grekiska. Can you picture it? Så såg jag ut.

Är det helg snart?!?!?

Kategori: Blablabla...

Ja, snart! Bara två små dagar att jobba först.

Förra veckans karriärshöjdpunkter:

Kategori: The shit on the list

1. När jag i början av veckan konstaterade att det är tur att vi redan haft årets lönesamtal/-förhandling. För med alla de tabbar som uppdagade sig att jag gjort så kände jag att mitt utgångsläge varit sådär. (På plussidan är dock att min chef fortfarande var vid gott mod. Särskilt med tanke på att jag tillslut utbrast "åh! Vad f*n har jag gjort nu då?!" bara hon närmade sig mitt kontor.)
2. I slutet av veckan började jag tvivla hyfsat på om jag verkligen är rätt person på en ekonomiavdelning. Vilket inte är jättebra när man jobbar på, just det, en ekonomiavdelning! Det gick dock över. Lite i alla fall. Ibland känns det bara som att jag fattar...lite otillräckligt. Menmen, det är ju faktiskt inte mitt fel att min bransch ska vara så krånglig och att Skatteverket envisas med att vara snäppet värre!

Anyways, borde ju betyda att denna veckan bara kan bli bättre än förra?! Hoppas jag i alla fall!