theshitlist

Ang. mailrensningen

Kategori: Garderobsutmaningen!

Det här med att man försöker konsumtionsavgifta sig och säga upp alla mail som kommer och lockar med reor och rabattkoder, och så får man det här:

Dagens outfit!

Kategori: Garderobsutmaningen!

Här har vi mig idag:

Grå t-shirt från Gina Tricot, köpt i somras eller våras för typ 60 spänn. Jeans från flash som tyvärr är nån storlek för stora och inte sitter särskilt bra (stretchjeans i modell som ska vara tight gör sig inte så bra otighta, dessutom vrider de sig i ena benet, snedsydda). Till detta en scarf som nog gör sig bättre vår/sommar och en stickad tröja från GT den med:
Rent utseendemässigt är det inget större fel på denna tröjan, men nu när jag ska analysera lite så har jag kommit fram till varför jag inte använt denna tröjan så mycket: den är inte skön att ha på sig! För, när man väl blir varm i den, då blir man tokvarm! Inifrån och ut på nåt konstigt sätt. Förmodligen pga av den billiga blandningen av ull och syntetmaterial, den blir varm men andas inte ett dugg! 
Slutsats: tröjan borde ryka. Jeansen likaså. Kläder som inte är sköna eller sim man känner sig direkt ful i borde man ju inte ha, eller hur? Men jag skulle ju behöva ett par sköna jeans i garderoben, och har ju inte överdrivet många tjocka tröjor och får ju inte köpa det heller den närmaste tiden... Dagens ilands!

Eventuellt

Kategori: Blablabla...

Det KAN vara så att jag har spraymålat en grej i garaget idag. Och det KAN vara så att jag förstår nu varför det står att man ska göra det i väl ventilerade utrymmen samt varför P tycker jag ska göra sånt utomhus. Det KAN även vara så att jag kommer snyta ut guldigt snor det närmaste dygnet. 

Dagens fit in da out

Kategori: Garderobsutmaningen!

Idag blev det välanvända jeans med 2-3 år på nacken, svart skjorta som jag köpte för nån månad sen och aldrig använt än, svarta skor (försöker vänja mig vid att använda skor med klack till vardags, har för många för att bara använda det till fest med tanke på hur "ofta" det blir) som har några år på nacken och en sjal från hm, typ ett år gammal. 
Köpt: maskeringstejo till ett litet måleriprojekt, och det räknas inte in i shoppingförbudet. 
Har även kommit fram till att OM jag lyckas köra på det här köpstoppet ett bra tag så får jag lov att köpa en maskara och en hårtoning (det får räknas som nödvändigheter, behöver ju
inte se helt för djävlig ut). 

(Åh, titta! Där är ju lördagens klänning med i bakgrunden! Eller i sidan. Då fick den komma med på bild ändå!)

Är det helg snart?!

Kategori: Blablabla...

Äh, jag bara skoja...
Men seriöst, är det långt kvar?

Garderobsutmaningen - update

Kategori: Garderobsutmaningen!

Köpt: inget!
Gjort av med: lite blandat crap från badrumsskåpet 
Outfittor hittills:
Fredag: svart tröja jag brukar använda, svarta jeans av märke som antagligen inte finns mer som jag fick när jag jobbade i butiken och nog inte har använt sen dess. Anledning att jag sparat dem: okänd (särskilt eftersom de varit för små större delen av tiden), antal komplimanger för dem under dagen: 4! Bra start på projektet!
Lördagen bjöd på en grön klänning jag köpte till firmafest med irländskt tema för 1,5 år sedan, har nog bara använt den 2ggr sedan dess (glömde fota). 
Igår blev det en gammal lila klänning. Fick komplimang av en som sa att hon vill ha en likadan! Sen att det var min knappt fyraåriga systerdotter... 
Idag blev det ettåriga svarta jeans med hål på knäet (köpte ett par nya som skulle vara likadana men dessa känns bättre, det är något som skiljer i tyget så jag använder dessa mest ändå) och senapsgul (?) favvotröja. (Vänligen notera de matchande strumporna!) Än så länge är det ju inte så svårt att se helt normal ut. 




Mail-städning!

Kategori: Garderobsutmaningen!

Konsumtions-detox skulle man kanske kunna kalla den här garderobsutmaningen. Måste börja uppskatta och använda det jag har och inte bara skaffa nytt hela tiden. Det är dåligt för miljön, för plånkan och så tror jag ju på det här med att rensa i "röran" och inte ha för mycket grejor omkring sig (för inre harmoni, flummigt). 
Så, ett steg är ju att rensa bland alla utskick av nyhetsbrev och liknande lockelser! Jag kommer inte missa något, för jag ska ju ändå inte köpa något! 


Blandade söndagstankar

Kategori: Garderobsutmaningen!

  1. Sömnproblem suger. Börjar bli lite trött på att inte kunna sova om nätterna.
  2. Det är perfekt "dricka te och tända ljus"-väder ute (se höstrusket från den ljusa sidan)
  3. Har en ny frukostfavvo! Fryst hackad banan, mandelsmör, turkisk yoghurt, lite kokossocker och kokosflingor och blanda! Blir lite glassaktigt, supergott!
  4. Min kille kommer hem idag!!! <3 
  5. Minns att jag hatade när folk sa "min kille" och "min tjej" om varandra förr, "NI ÄGER INTE VARANDRA!!!" hade jag lust att skrika. Ja, det var när jag var singel. Nu när jag har en egen kille kan jag bara säga att jo, jag äger faktiskt honom.
  6. Har startat ett anti-shoppingsprojekt med inspiration från Klädutmaningen (som man kan läsa mer om i bloggen här (note to self: måste öva på det här med länkningar, tror det ska funka nu men det tog liksom ungefär hundra år att få till det)). Har inte riktigt bestämt mig för hur reglerna ska se ut och hur hård jag ska vara, men ingen shopping och skärpning med att använda det jag har i garderoben med start nu! Eller i fredags egentligen, har redan börjat. Så nu blir det kanske lite outfit-bilder framöver? För att dokumentera min resa genom garderoben. The Garderobsutmaning is on!
  7. Sprang en mil i fredags (eller lunkade, ja, ni vet vad jag menar. Säger springer för det låter bättre!) och nu har jag ont i min fot! Har nog överansträngt/irriterat nån sena eller något uppe på foten. Det är fanimej ingen hejd på mig, alltid ont nånstans! Svart bälte i "idrottsskador".
Over and out för denna gången!

Gjort idag:

Kategori: Blablabla...

Skruvat ihop ett Ikea-skåp. Två trasiga skruvar och en sprucken dörr senare sitter vi här... Det tog en vecka att få tid att ta tag i att skruva ihop den, ska bli intressant att se när det är klart med reklamationer och grejer. Jaja, vi får ha det sådär så länge...

Status just nu:

Kategori: Blablabla...

Det är hög nivå på en när man har sån bakishuvudvärk att det känns som att skallen ska explodera när man står upp och man seriöst överväger att krypa bort för att hämta något. 

Tränatränaträna!

Kategori: Blablabla...

Första kettelbellpasset på cirkus nästan ett år avklarat! Och hejsan hoppsan vilken träningsvärk jag kommer att ha imorgon!! Grattis till mig, liksom.

Dagens kontor

Kategori: Blablabla...


Telia har fuckat till nån kabel så att datorerna på jobb inte funkar så här sitter jag nu, uppkopplad hemifrån för första gången! Perfekt timing Telia, bokslutet ska ju bara vara klart på måndag!

Är det helg än?

Kategori: Blablabla...

Ärdethelgän? Ärdethelgän? Ärdethelgän? Nä, en daajävor kvar... Men sen! Då jävlar!

Zzzzzz

Kategori: Blablabla...

Har inget roligt att säga idag så ni får det här istället. Varsågoda!