theshitlist

Semester!

Kategori: Blablabla...

Idag börjar mina fredagssemestrar! Ledig fem fredagar + två hela veckor därefter, känns bra! 
Nåt annat som känns bra är mitt "nya" hår! Varför har jag inte klippt av det tidigare?
Vad gör jag uppe innan 8:00 en semesterdag då? Ja, det kan/vill jag inte berätta idag, men jag ska göra något jag definitivt aldrig gjort förut. Berättar kanske mer om det nån dag långt in i framtiden. *very exiting cliffhanger*
Köss å hej!

Hepp!

Kategori: Blablabla...

Dåligt med uppdatering? Mmm, men nu är det så att vi har börjat kolla på Game of thrones och avsnitten är typ en timme långa och lätt beroendeframkallande så det är omöjligt att se bara ett. Eller två. Så vi spenderar all vår vakna tid i soffan tittandes på detta. Men nu har vi snart plöjt igenom de två första säsongerna och sen är där väl bara cirkus tio timmars tittande kvar tills man kan börja göra ngt vettigt igen! Annars är dagens status: nyklippt, illamående av oklar anledning och "lätt" ilsk (av diverse jobbrelaterade anledningar). Hepp, hepp!

Annars då?

Kategori: Blablabla...

Jodåsåatt. Coyote Ugly på tv, nostalgitripp! Sitter och funderar på vad det är för rödklädda töffar som knallar runder och knackar dörr på Sofieberg, nån som vet? (/Mvh Inte Den Som Sätter På Kaffe När Hon Får Oväntat Besök Utan Drar För Gardinerna Och Låtsas Att Hon Inte Är Hemma). Passade på att kolla vädret på ajfånen när jag låtsades inte vara hemma, de ger ju inte helt samma besked de tre olika apparna jag har men SMHI stack ut lite (MYCKET) extra idag. 32(!!!!!?) grader imorgon och 28 grader och sol på midsommarafton. Call me negativ men det tror jag när jag ser det! Särskilt när de andra två säger 22-24 grader och regn båda dagarna....
 

Pirr?

Kategori: Blablabla...

7-åriga systerdottern listade idag grejer hon gjort som gett henne pirr när hon var 6 respektive 7 år. Och jag kunde inte (på rak arm i alla fall) kontra med nånting. Lever jag ett dötrist liv eller? Som inte kunde komma på nåt spännande jag gjort det senaste året?! Skärpning. Man kanske borde börja leva sitt liv mer som en sjuåring... Kan dock inte rippa nån av hennes grejor rakt av direkt, ena var ta hål i öronen (been there, done that, och har inga önskemål om fler piercingar) andra var Kalvinknatet och ja, behövs det nån förklaring? Skulle nog se dum ut på ett 600 meterslopp för småbarn. Ska ju visserligen springa Tjejmilen, men skulle ju ljuga om jag kallade det sådär tjobaloo att jag får pirr i magen. Men, borde nog jobba vidare på tanken! Man borde nog ha mer pirr i livet.

Äntligen hemma!

Kategori: Blablabla...

 Suckåstön vad man blir trött av att gå runt och vara på kasst humör en hel arbetsdag! Lägg till sjuttio bollar att hålla i luften och en skrivare som krånglade genom att skaffa sig papperstrassel ÖVERALLT (jag skojar inte, det är en rätt stor scanner/kopiator/skrivare och jag plockade nog ut 10 skrynkliga papper från sju olika ändar). Sjukt imponerad över att jag inte bröt ihop totalt där. En kollega (som inte ens visste vad jag just gått igenom) kallade mig till och med sjukt lugn och harmonisk tre minuter senare. Det ni! Så när jag klagar på mitt dåliga humör så ska ni inte oroa er för att den här labila donnan snart varken kommer ha varken vänner eller kollegor, för jag sköter mig rätt väl ändå. Oftast. 

Dagens måndagsfeeling

Kategori: Blablabla...

Ja, det här rövhumöret jag ligger inne med idag hade jag ju klarat mig utan!
Kämpa!

Så!

Kategori: Blablabla...

Löparkvartetten är fulltalig (välkommen Magda!), nu finns det ingen återvändo, Tjejmilen 2013 ftw! 
Yolo, carpe diem och sånt, nu springer vi skiten ur el Stockholmo!
 

Dagens undran

Kategori: Blablabla...

Om man råkar laga alldeles för mycket mat, typ dubbelt så mycket som hade behövts, då är det enda rätta att äta dubbelt så mycket som man annars skulle gjort va?
Frågar åt en kompis.

Dagens dagens-lista

Kategori: Dagens dagens

  • Dagens humör: Började med ett överjävligt morgonhumör, men sen ordnade det upp sig.
  • Dagens outfit: gaaaamla Fornarinabrallor med såpass låg midja att det krävs lååångt linne för att inte visa halva häcken såfort jag rör mig (vi pratade på jobb igår om att vissa har "ståskor" som inte funkar att gå runt i, detta är egentligen "ståbyxor") plus just nämnda linne och sandaler.
  • Dagens shopping: rosévinbox! (till fredagens AW)
  • Dagens tv-program: "69 saker du vill veta om sex". Kan säga att det är mycket i det programmet jag INTE vill veta. Som den där killen i dagens avsnitt som hänger i skogen och runkar = sak jag hade mått bra av att adrig se. (Och ändå tittar jag på programmet, jag vet! Det är som en solförmörkelse, man bör ej titta rakt på men likväl gör jag det)
  • Dagens planering: årets midsommarafton har styrts upp i ett mindre formellt planeringsmöte.
  • Dagens beroende: Mynta! Skulle kunna leva på mojito nu känns det som, fast idag nöjde jag mig med att ha det i vattnet tillsammans med lite lime och frysta jordgubbar. Lite alkisvarning annars (skriver hon och tar en sipp av rosévinet i glaset intill) (dock inte det vinet jag köpte idag, så ni kan vara lugna, AW-gänget!)
  • Dagens längtan: Väntar livet ur mig, men längtar efter helgen (som vanligt), har lagom mycket och lagom sköna och trevliga grejor inplanerade: after work i solen (hoppas jag) på fredag och träffa en vän och tjööta på lördag. Söndag = ingenting planerat = bäst!
  • Dagens motion: ingen alls (om man inte räknar liten promenad på lunchen)
  • Dagens bästa: att min fina kille är snäll och söt mot mig även när jag knappt förtjänat det! (till exempel när jag utan särskild anledning varit en riktig bitch på morgonkvisten) Han är fin han!
 

Dagens lista!

Kategori: The shit on the list

Hejhej, trevligt att du är här och tack för tålamodet!
Idag kommer det en lista!
 
Saker jag har lärt mig den senaste veckan:
  • Det där med att sluta äta gluten har varit jättebra för mig. Jag mår bättre och tydligen har jag mycket mindre ont i magen nu mot innan (har ju misstänkt det själv men när den man lever ihop med säger att det är stor skillnad så är det nog så).
  • Det där med att spexa till det och strunta i att man inte äter gluten och äta vanlig pizza - bad idea! Shit pommes vad jag mådde kasst igår kväll med världens mest uppblåsta knipiga mage. Fuck gluten!
  • Sodavatten är inte ungefär samma som sockerdricka och står det förstnämnda som ingrediens i en drink så ska det inte bytas ut mot det sistnämna. Det blir inte bra.
  • "Sodavatten" och "Club soda" är tydligen helt normalt att skriva som ingrediens i drinkrecept men för helsicke, ska man veta vad det är översatt till vad som finns i butikerna bara sådär?! Om man är född efter nittonhundrafrösihjäl? Sodavatten...hmpf!
  • Mojito är min bästa drink! När man inte gör den på sockerdricka alltså.
  • Har man en hel myrkoloni i komposten beror det på att det är för torrt i den. *inväntar utdelning av vuxenpoäng på den punkten*
  • Tomatplantor och luktärtsplantor ser ungefär exakt likadana ut precis när de börjat växa. Därför kan det vara bra att märka upp vad det är man har i vilken kruka. *note to self för framtida bruk* Nu börjar de dock hitta sina identiteter.
Slut på lärdomar, over and out.

Perfect day!

Kategori: Blablabla...

Alltså, sitter på trädäcket i solen, med ett post-joggingrus och känner att livet är för jävla bra just nu, och så kommer en liten liten jäkla kaninunge skuttandes över min gräsmatta!! Alltså, min dag är så jävla fulländad nu! Älskar djurbebisar, särskilt live i min egen trädgård. Gött mos!

Dagens citat

Kategori: Blablabla...

"Man får våga, och vågar man så vill man!" - Malva 3,5 år